Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، مصطفی یونسیان، خوشنویس، کاتب قرآن و عضو مرکز کتابت قرآن کریم، 25 سال است که وارد عرصه خوشنویسی شده و در دو خط نستعلیق و نسخ قلم می‌زند. ایکنا با این هنرمند قرآنی در خصوص تفاوت خطوط مختلف در کتابت قرآن کریم، آثار خوشنویسی قرآن در زندگی و ... گفت‌وگویی انجام داده است که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مصطفی یونسیان با اشاره به کتابت قرآن در ابتدا با خط کوفی، درباره علت تغییر خط کتابت قرآن توضیح داد: خواندن و نوشتن این خط به علت نداشتن اعراب و نقطه سخت بود؛ ابتدا قرآن به همین خط توسط امام علی(ع) و یاران حضرت کتابت شد اما به علت نقص‌هایی که داشت، حضرت علی(ع) به شاگردشان ابوالاسود دوئلی دستور دادند تا در جهت جلوگیری از تفسیر و تحریف، برای قرآن نقطه و اعراب گذاری انجام دهد.

خطوط شش‌گانه ابن‌مقلع و علت بهتر بودن نسخ برای کتابت قرآن

وی با اشاره به اقدام ابن مقلع شیرازی یعنی ابداع شش خط از خط کوفی با نام اقلام شش گانه، به معرفی هر یک از این خط‌ها پرداخت و ادامه داد: محقق، ریحان و ثلث تا حدودی شبیه هم هستند و بیشتر برای تزیین به کار می‌روند اما نسخ از آنجا که کلمات در این خط پشت سر هم نوشته می‌شود و خواندن و نوشتنش آسان است، در کتابت قرآن استفاده شده است.
این کاتب قرآن کریم در رابطه با نحوه شکل‌گیری نسخ ایرانی بیان کرد: پایه‌گذار نسخ عربی، عثمانی یا یاقوتی، یاقوت مستعصمی بود؛ در ایران نیز میرزا احمد نیریزی خط نسخ ایرانی را ابداع کرد. میرزا احمد، طبق گفته‌ها تا 150 بار قرآن را کتابت کرده، قرآن‌هایش بیشتر جنبه هنری داشته و به لحاظ تعداد صفحه‌ها مختلف بوده است.

جایگزینی نسخ ایرانی به جای نسخ عربی

یونسیان در همین راستا اضافه کرد: اخیراً خوشنویسان را در مرکز طبع و نشر قرآن گرد هم آوردند تا خط میرزا احمد نیریزی را آموزش دهند و آن را جایگزین خط نسخ عثمانی یا همان عثمان طه کنند.
یونسیان با اشاره به خط «توقیع» و «رقاع» به عنوان دیگر خطوط اقلام شش گانه ابن مقلع شیرازی، ادامه داد: از ترکیب این دو خط، خط «تعلیق» به وجود آمد؛ تعلیق با نسخ درآمیخته و در نتیجه خط «نستعلیق» ابداع شد.
وی در خصوص کاربردهای خط نستعلیق اضافه کرد: خط نستعلیق نیز که ترکیب نسخ و تعلیق است، بیشتر برای ادبیات، شعر و عرفان استفاده می‌شود هرچند در دوران معاصر هنرمندانی بوده‌اند که از این خط برای کتاب قرآن نیز استفاده کرده‌اند اما در هرحال خواندن و نوشتنش سخت است و حتی برای نوشتنش باید اشراف کامل نسبت به خط داشت.
یونسیان ضمن ابراز رضایت از وضعیت هنر کتابت قرآن در مشهد و حضور خوشنویسان مطرح کشور در این شهر، در ادامه، در خصوص نرم افزار «چلیپا»، مزیت‌ها و معایب‌ آن افزود: تکنولوژی چه بسا بتواند به هنرمند کمک کند اما نباید از صفر تا صد خوشنویسی را با نرم افزار انجام داد بلکه باید ضمن آموختن خوشنویسی به شکل سنتی، آموخته‌ها را با استفاده از تکنولوژی ترکیب کرد اما اگر بدون داشتن مقدمه‌ای در خوشنویسی صرفاٌ از نرم افزار استفاده شود، کار به درستی انجام نمی‌شود.
وی با ابراز این مطلب که جوانان و نوجوانان اگر زیبایی و شیرینی قرآن را بچشند، خودشان در مسیرش قرار می‌گیرند، بیان کرد: این وظیفه من خوشنویس، مدرسان قرآن و ... است که بتوانیم شیرینی و زیبایی باطنی قرآن را به نوجوانان و جوانانمان بچشانیم؛ اگر این اتفاق افتاد، مشکلات ما حل خواهد شد.

دلدادگی متقابل قرآن و انسان

این کاتب ممتاز قرآن کریم، فراهم آوردن زمینه پیشین برای تأثیرگزاری قرآن در زندگی را امری لازم دانست و اظهار کرد: من وقتی در مسیر قرآن قرار گرفتم و با آن مأنوس شدم، درهایی به روی من باز شد که آرزو کردم کاش زودتر به این مسیر راهنمایی شده بودم، اکنون نیز به نوجوانان و جوانان در کلاس‌هایم توصیه می‌کنم قرآن را که کلید حل همه مشکلات است فراموش نکنند، اگر به قرآن دل بدهند، قرآن هم به آنان دل می‌دهد و طوری انسان را شیفته خودش می‌کند که دوست ندارد ترکش کند.
این کاتب قرآن کریم در پایان از ایکنا و همه خدمت‌گزاران به قرآن تشکر کرد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی فرهنگی خوشنویسی کتابت قرآن نسخ ایرانی مشهد قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۲۲۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تانک M2 بردلی: بررسی جامع تانک افسانه‌ای ایالات متحده (+عکس)

خودروی زرهی جنگی بردلی، به‌عنوان سیستم استاندارد جابجایی پیاده‌نظام و شناسایی ارتش ایالات متحده شناخته می‌شود. بردلی که برای مقابله با زره‌پوش جنگی پیاده‌نظام BMP-۱ شوروی سابق توسعه یافته و در سال ۱۹۸۱ معرفی شد، کارنامه‌ای درخشان از خود به جای گذاشته است.

از زمان معرفی، بیش از ۶۷۰۰ دستگاه بردلی از خطوط تولید خارج شده‌اند و پیشرفت‌ها و گونه‌های مختلف آن، خانواده بردلی را به نیرویی غالب در میدان‌های نبرد جهان تبدیل کرده‌اند.

به گزارش گچت نیوز، بردلی در دو گونه اصلی تولید می‌شود: خودروی رزمی پیاده‌نظام M2 و خودروی رزمی سواره‌نظام M3. ارتش آمریکا از تانک بردلی برای اهداف مختلفی از جمله پشتیبانی از مهندسی رزمی، حمل سامانه‌های توپخانه‌ای، آتش پشتیبان، عملیات آمبولانس، جابجایی فرماندهی و موارد دیگر استفاده می‌کند.

این خودرو از زمان معرفی، در عملیات‌های رزمی جهانی در چندین کشور حضور داشته‌اند. یکی از آخرین موارد، کشور اوکراین است که نیروهای محدودی از بردلی را در اختیار دارد.

از زمان معرفی بردلی، تلاش‌های متعددی برای جایگزینی این خانواده با سیستم‌های مشابه یا پیشرفته‌تر صورت گرفته است، اما هیچ‌کدام موفق نبوده‌اند. این امر باعث تداوم بردلی در عملیات رزمی شده است و همچنان به جابجایی نیروها در شرایط پرخطر ادامه می‌دهد. عوامل متعددی باعث شده‌اند تا بردلی به یکی از برجسته‌ترین خودروهای زره‌پوش جنگی در حال فعالیت در سراسر جهان تبدیل شود.

این خودرو دارای نقاط قوت و ضعف متعددی است که آن را به گزینه‌ای مرگبار برای میدان نبرد تبدیل می‌کند و در عین حال، نیاز به پیشرفت‌های آتی را نیز گوشزد می‌کند. همچنین، به‌تازگی نسل جدید تانک بردلی M2A4E1 نیز به‌تازگی رونمایی شده که پیشرفته‌ترین و قدرتمندترین نسخه Bradley تاکنون نیز محسوب می‌شود.

تانک M2 بردلی: حاکم میدان نبرد از ۱۹۸۱ تاکنون

در اوایل دهه ۱۹۶۰ میلادی، توسعه خودروی زره‌پوش جنگی بردلی با هدف ایجاد یک نفربر زنجیری جدید آغاز شد که بتواند ضمن برابری سرعت با تانک اصلی میدان نبرد ام ۱ آبرامز، توانایی انهدام تانک‌های دشمن را نیز داشته باشد. هرچند این هدف بسیار بلندپروازانه به نظر می‌رسید، اما بردلی در بسیاری از زمینه‌ها موفق عمل کرد.

مدل M2 بردلی به برجکی مجهز است که توپ خودکار M242 بوشماستر 25 میلی‌متری را در خود جای داده است. این توپ توان نفوذ به بیشتر پلتفرم‌های زرهی، از جمله تانک‌ها را داراست.

پس از تحویل تعدادی بردلی به اوکراین، این خودرو در انهدام تانک T-90 روسی که دقیقاً همان هدفی بود که برای آن طراحی شده بود، نقش مؤثری ایفا کرد. با وجود اینکه گلوله 25 میلی‌متری، کالیبر رایجی برای نابودی تانک‌ها به شمار نمی‌رود، اما توانایی بردلی در شلیک مداوم گلوله با سرعت ۱۰۰ تا ۵۰۰ گلوله در دقیقه آن را تا فاصله دو کیلومتری از هدف به گزینه‌ای مرگبار تبدیل می‌کند.

بردلی همچنین به سامانه موشک تاو مجهز است که توانایی مقابله با اکثر خودروهای زره‌پوش را دارد. علاوه بر این، یک قبضه مسلسل M240C و سایر تسلیحات دفاعی از جمله پرتاب‌گر نارنجک دودزا نیز روی بردلی تعبیه شده است.

مرگباری بودن، تنها کارکرد تانک M2 بردلی نیست. این خودرو در درجه اول برای جابجایی نیروها طراحی شده است. Bradley بسته به نوع خودرو، توانایی حمل ۳ تا ۷ نیروی رزمی کاملاً مجهز را دارد. با یک مخزن سوخت دیزل، شعاع عملیاتی حدود ۵٠٠ کیلومتری داشته و می‌تواند تا سرعت ۶۶ کیلومتر بر ساعت روی سطوح مختلف زمین حرکت کند.

سابقه عملیاتی طولانی‌مدت این خودرو نشان‌دهنده کارکرد موفق آن در انواع محیط‌های مختلف در سراسر جهان است. در مورد زره بردلی نیز باید گفت که این خودرو در برابر سلاح‌های سبک و آتش توپخانه از نفرات خود محافظت می‌کند. با وجود تمام ویژگی‌های مثبت، بردلی نقاط ضعفی نیز دارد که در بخش بعدی به آن‌ها خواهیم پرداخت.

نقاط ضعف بردلی: هزینه و سایر محدودیت‌ها

یکی از مهم‌ترین نقاط ضعف تانک M2 بردلی، ماندگاری طولانی‌مدت آن در ارتش است که منجر به تلاش‌های متعدد برای جایگزینی آن شده است. بردلی در بسیاری از محیط‌ها خودرویی مؤثر است، اما پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) دهه‌هاست که در تلاش برای جایگزینی آن است.

یکی از پرهزینه‌ترین تلاش‌ها، برنامه سامانه‌های رزمی آینده ارتش آمریکا (FCS) بود که جانشین‌های ایده‌آلی برای بردلی و تانک M1 در نظر گرفته می‌شد.

در حالی که شاید به نظر برسد این موضوع یک نقطه قوت برای بردلی است (این‌که به این زودی جایگزین نخواهد داشت)، اما هزینه‌ها را هم نباید فراموش کرد. طبق گزارش مؤسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک، ایالات متحده تاکنون برای جایگزینی بردلی ۲۴ میلیارد دلار هزینه کرده است.

این مبلغ چشمگیری است و از همه بدتر اینکه هر تلاشی برای توسعه یک جایگزین مناسب برای آن به شکست انجامیده تا بردلی را همچنان در فهرست تجهیزات فعال ارتش باقی بماند. گذشته از هزینه جایگزینی، حفره‌های امنیتی متعددی وجود دارد که بردلی را در برابر نابودی آسیب‌پذیر می‌کند.

این موارد شامل فقدان دفاع در برابر آتش ضدزره، موشک‌های هدایت‌شونده، حملات هلیکوپتر، مین‌های ضدتانک و در برخی موارد وسایل انفجاری دست‌ساز است که می‌تواند یک تانک M2 بردلی را از کار انداخته یا سرنشینان آن را کشته و زخمی کند.

مانند اکثر تانک‌های زنجیری با وزن بیش از ۲۷ تن، بردلی نیز سروصدای زیادی ایجاد می‌کند و ورود پنهانی به یک منطقه با این خودرو تقریباً غیرممکن است. همچنین در مناطق توسعه‌یافته با مشکلاتی در ارتباطات رادیویی مواجه است و برای عبور از آب هم ایده‌آل نیست؛ البته فقط تعداد محدودی از خودروهای زره‌پوش برای عبور از آب ساخته شده‌اند و این نمی‌تواند نقطه ضعف خیلی بزرگی برای تانک Bradley به‌حساب آید.

با وجود این محدودیت‌ها و علی‌رغم تلاش‌های پنتاگون برای پیدا کردن یک جایگزین مناسب، نمی‌توان اثربخشی رزمی و ماندگاری بردلی را انکار کرد. بردلی صرف‌نظر از آینده خود، خودروی رزمی کارآمدی است که ارزش وزن زره‌اش را دارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کارشناس داوری: خطا روی عثمان دمبله پنالتی بود؟ + عکس
  • آثار رضا مافی به موزه هنرهای معاصر می‌رود/نمایش برگزیده‌ای ازآثار
  • همایش ملّی زبان‌ها و گویش‌های ایران فراخوان داد
  • انسان چقدر زمین نیاز دارد ؟ از زبان الهی قمشه ای بشنوید (فیلم)
  • تانک M2 بردلی: بررسی جامع تانک افسانه‌ای ایالات متحده (+عکس)
  • آیین گل افشانی و جایگزینی کلام‌الله مجید دروازه قرآن
  • آیت‌اللّه نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • آیت‌اللّه العظمی نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است/ اسلام «زن‌» را بعنوان اینکه مانند مرد یک انسان کامل است و شایستگی خلیفه الهی بودن را دارد معرفی کرد
  • مراجعه ۱۳ هزار اردبیلی با ادعای نزاع به مراکز پزشکی قانونی
  • تکرار گناه فرصت‌ تعالی را از انسان می‌گیرد